De Uitdaging

Comment

De Uitdaging

Op 23 november ben ik aan de beurt voor De Uitdaging! Componist en pianist Thijs Borsten daagt regelmatig twee heel verschillende zangers uit om samen met hem muziek te maken. Deze keer ga ik de uitdaging aan met Mozambikaanse zanger Neco Novellas als onderdeel van het Moestuin Festival.

Koop hier je tickets

In DE UITDAGING gaat het om de rol van de muziek in het leven van de zangers. We kiezen heel persoonlijke nummers uit. Bedoeling is dat de zangers uit hun comfortzone stappen. Daarom is het een uitdaging; je weet nooit wat er gaat gebeuren!

Bekijk in deze video mijn vorige ‘De Uitdaging’ met operazanger Ernst Daniel Smit.

Comment

Erminia op tv met 'Klassiek viert de zomer'

Comment

Erminia op tv met 'Klassiek viert de zomer'

Afgelopen zomer zong ik in het tv-programma ‘Klassiek viert de zomer’ onder begeleiding van klassiek pianist Thomas Beijer een aantal liederen van Manuel de Falla. Klik op de video en geniet nog een keertje mee!

Klassiek viert de zomer

Flamenco

Vr 27 jul 22:35

•NTR• 10 min

Klik op de video om de hele aflevering te bekijken

Thomas Beijer is een succesvol klassiek pianist. Hij kreeg les van de beroemde Nederlandse piano-pedagoog Jan Wijn. En die 'vergiftigde' hem met het Spanje-virus. Thomas raakte geobsedeerd door Spanje. Wilde zoveel mogelijk muziek leren spelen, ging naar flamencodansen kijken en verzamelde alles wat los en vast zat. In het programma gaat Thomas kijken naar het Flamencofestival in Rotterdam. De flamenco spreekt Thomas bijzonder aan. Hij voelt zich verwant met de levenshouding waarin de pijn met opgeheven hoofd gedragen wordt. De trots verbergt de innerlijke ziel die alleen een uitweg vindt in de klaagliederen van de flamenco. Thomas heeft al met veel Spaanse musici gespeeld maar nog nooit een echte flamencozangeres begeleid. In Rotterdam ontmoet hij Ermina Fernandez Cordoba. Een pittige sympathieke zangeres die wel de uitdaging om met Thomas te spelen aandurft. Samen gaan ze de liederen van Manuel de Falla te lijf en dat levert een ontroerende uitvoering op.

Comment

Casa Ibérica

Comment

Casa Ibérica

28 oktober Rotterdam, LCC Romeynshof

Ze delen de nieuwsgierigheid om muzikale grenzen te verleggen en hun grote liefde voor de muziek van het Iberisch schiereiland: Magda Mendes, Erminia Fernández Córdoba, Arturo Ramón, Udo Demandt en Ward Veenstra.

En wie houdt van Spaanse of Portugese muziek heeft hen zeker al eens op een podium gezien. In Casa Ibérica treden ze voor het eerst met zijn vijven op. Ze brengen (bewerkingen van) traditionele fado- en flamenco songs te horen, maar ook nieuwe eigen composities. Het resultaat is een unieke mix vol weemoed, verlangen en poëzie, prachtig vertolkt, met natuurlijk een grote rol voor de twee zangeressen met ieder hun eigen stijl.

zang: Erminia Fernández Córdoba & Magda Mendes
gitaren: Ward Veenstra & Arturo Ramón
percussie: Udo Demandt

LCC Romeynshof
Stresemannplaats 8
Rotterdam, Netherlands
Tel 010 420 4099

Wilt u kaarten reserveren kom dan gezellig langs of bel even naar de Romeynshof!


Comment

Carmen Revisited

Comment

Carmen Revisited

Carmen Revisited

2017. Reprise 2019

Van februari tot en met maart 2019 gaan we weer van start met ‘Carmen’ als reprise, vanwege het grote succes in 2017.
Klik hier voor alle data en koop direct je ticket! Of kijk op de agenda.
Voorstellingen zijn vaak ver van tevoren uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Mezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera ‘Carmen’, speciaal voor haar herschreven door Thijs Borsten. De componist combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van George Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is. Een ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.

Zang en spel: Tania Kross (Carmen), Carlos Denia (Escamillo), Francis van Broekhuizen (Micaëla) en Charles Hens (Don José) · muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten · flamencogitaar: Arturo Ramón · flamencozang: Erminia Fernández Córdoba · flamencodans: Irene Alvarez · flamencopercussie: Claudio Spieler · contrabas: Jasper Somsen · viool: Melissa Ussery · blaasinstrumenten: Werner Janssen · piano: Ernst Munneke en Jan-Paul Grijpink

Meer info

Tania Kross presenteert haar eigen versie van Carmen, haar lievelingsopera. Speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.
Tania Kross is gloedvolle leading lady in eigen Carmen
— Theaterkrant
Tania Kross geeft Carmen terug aan de mensen
— De Volkskrant ★★★★

Comment

2-daagse interactieve Workshop Flamencozang en flamencogitaar voor zangbegeleiding - door Erminia & Arturo

Comment

2-daagse interactieve Workshop Flamencozang en flamencogitaar voor zangbegeleiding - door Erminia & Arturo

2-daagse interactieve Workshop 
Flamencozang, -gitaar zangbegeleiding

20 & 21 oktober 2018
Amsterdam

Meld je nu aan voor onze 2-daagse interactieve workshop voor flamencozang en flamencogitaar voor zangbegeleiding!

Bij de zang zullen we veel aandacht besteden aan de techniek van de flamencoklank en bij de gitaar ligt de nadruk op het luisteren naar de flamencozang. De letras en MP3 worden na inschrijving, naar je gemaild.

ZANG of GITAAR
Begin gevorderd niveau - ALBOREÁ
Gevorderd niveau - LIVIANA / SERRANA

Klik hier voor tijden en prijzen.

Locatie
Q-Factory studios
Atlantisplein 1
Amsterdam
(tram 3, 7, 9, & 10

Comment

El Pub Flamenco

Comment

El Pub Flamenco

05-10-2018

De Nieuwe Regentes, Den Haag, 20.30
Karin Eij - dans
Erminia Fernández Córdoba - zang
Johan Frauenfelder - gitaar

Op 5 oktober is er weer El Pub Flamenco!
Om 20:15 gaan de deuren open en het optreden begint om 20:30. Er zijn twee sets optreden en één set open podium m.m.v. de artiesten. Doe dus mee in de derde set!

Entree: Online €10, Kassa €12,-
Reserveer op tijd voor een verzekerd plaatsje en koop online, dat scheelt

De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
Den Haag

‘El Pub Flamenco’ is een unieke gelegenheid om flamenco van dichtbij mee te maken. Elke twee weken biedt theater De Nieuwe Regentes in Den Haag flamenco-artiesten een podium voor een intieme voorstelling en een live jamsessie achteraf, met iedereen die mee wil doen. Dus kom lekker meedoen en meegenieten!

Meer info

Comment

Comment

CD Flamenco Connection

By Thijs Borsten & Erminia Fernández Córdoba

Flamenco Connection was conceived by the pianist/producer Thijs Borsten to explore bold and swinging musical combinations together with the drummer Arno van Nieuwenhuize and bass player Xander Buvelot. The trio made their previous CD, African Connection.

Listen to the new CD!

Comment