Nomads, hedendaagse flamenco - met Erminia Fernández Córdoba

Comment

Nomads, hedendaagse flamenco - met Erminia Fernández Córdoba

Nomads, hedendaagse flamenco

7 juli 2019
17.00 uur
Grote Markt, Den Haag
Summertime Festival ’19

Nomads inspireert telkens weer tot nieuwe combinaties van flamencomuziek met andere kunstvormen en muziekstijlen, terwijl de artiesten als echte nomaden, constant van scenario veranderen, net als de flamenco.

Flamencomuziek is altijd in ontwikkeling, door een eeuwenlange traditie van improvisatie en interactie binnen de groep. Nomads evolueert mee. De artiesten uit Nomads zijn flamencodanseres Jessica Achten, Carlos Ema (piano en electronische muziek) en Primos del Norte: Erminia Fernández Córdoba (zang), Arturo (flamencogitaar), Udo Demandt (percussie) en werken al sinds 2012 regelmatig samen onder de noemer van allerlei projecten zoals Expeditie Flamenco, La Fábrica, Sinergy, Encuentros en Tierradentro.

De persoonlijke benadering van elke artiest in combinatie met andere artiesten en settings brengt altijd weer verrassende resultaten met zich mee. Gekke geluiden, mysterieuze klanken en originele bewegingen kenmerken de reis van deze flamenconomaden.

Spaanse zangeres Erminia Fernández Córdoba brengt al jaren flamencozang in Nederland op het podium en staat altijd open voor combinaties van flamencomuziek met andere kunstvormen en muziekstijlen, zoals fado, latin of Marokkaanse muziek. Zo valt ook deze samenwerking helemaal in Erminia’s straatje. Nomads biedt een podium voor verschillende projecten en past met haar verscheidenheid en creativiteit heel goed bij de flamencoklanken van Erminia.

Wees welkom bij ons optreden op 7 juli!

Comment

Flamencofestival Rotterdam met flamencozang door Erminia Fernández Córdoba

Comment

Flamencofestival Rotterdam met flamencozang door Erminia Fernández Córdoba

Flamencofestival Rotterdam
Zaterdag 22 juni 2019 14.00 – 23.00
Podium Grounds
Kaartverkoop via www.grounds.nu

Tijdens de twaalfde editie van Flamencofestival Rotterdam kun je komen genieten van de flamencozang van Erminia Fernández Córdoba. Samen met tal van andere flamencoartiesten begeleidt deze Spaanse zangeres uit Den Haag de leerlingenvoorstellingen en zorgt ze voor een zonnige, authentieke flamencosfeer tijdens het flamencofestival.

flamencofestivalrotterdam-met Erminia Fernández Córdoba.jpg
Flamenco festival Rotterdam is een festival dat alle aspecten van de flamenco laat samenkomen en een ontmoetingsplek creëert voor nieuwsgierigen, amateurs en professionals op het gebied van de flamenco
— flamencofestivalrotterdam.nl

Flamencofestival Rotterdam brengt weer een ontzettend gevarieerd festivalprogramma in 2019 inclusief workshops en professionele flamenco optredens. Erminia verzorgt ‘s avonds de zangbegeleiding van flamencodanseressen Miki María Vos en Elena la Grulla in de voorstelling ‘Flamencos all together’ om 20.30 uur.

‘Flamencos all together’ Bailaoras: Miki María Vos y Elena 'La Grulla' Coreografía: Javier Latorre Música: Miguel Poveda - Homenaje a Morente Teatro: Paradiso, Amsterdam (Holanda)

Wil je Erminia Fernández Córdoba ook inhuren als flamencoartiest op jouw feest of partij? Boeken kan ook met flamencogitarist, flamencodanseres en percussie erbij. Het boeken van Spaanse flamencoartiesten gaat zo heel makkelijk en je haalt met Erminia warme Spaanse sferen naar jouw feest of gelegenheid met intieme muzikale momenten die je gasten niet snel zullen vergeten.

Bel of mail meteen! Tel: +31 (0)6 45 06 60 71 erminia@fernandezcordoba.comComment

Introductieworkshop flamencozang en gitaarbegeleiding Tjebbe Broek en Erminia Fernández Córdoba

Comment

Introductieworkshop flamencozang en gitaarbegeleiding Tjebbe Broek en Erminia Fernández Córdoba

Introductie flamencozang en gitaarbegeleiding door Erminia Fernández Córdoba en Tjebbe Broek

VRIJDAG 14 JUNI
18:30-21:30
WMDC, Grounds Rotterdam
Niveau: zangers die van zingen en flamenco houden. Gitaristen die por Tangos kunnen spelen.
Aanmelden: tjebbe.broek@outlook.com (met vermelding van naam en discipline; gitaar of zang)

Houd je ook zo van flamenco én van zingen? Of speel je graag flamencogitaar por Tangos? En ben je benieuwd naar hoe dat nou werkt met flamencozang en gitaarbegeleiding? Meld je dan snel aan voor deze workshop door flamencogitarist Tjebbe Broek en Spaanse flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba.

In deze eendaagse workshop maak je op een vrolijke en ontspannen manier kennis met het zingen en het begeleiden op gitaar van de flamencostijl Tangos. De workshop is onderdeel van de afstudeeropdracht van flamencogitarist Tjebbe Broek. Eerst krijgen de flamencozangers en gitaristen apart les en daarna staat de interactie tussen flamencozanger en flamencogitarist centraal. En het is die interactie die de flamenco zo kenmerkt en waardoor we een echt flamencofeestje kunnen bouwen!

Spaanse flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba brengt met haar kleurrijke stem al jaren ongeëvenaarde flamencozang in Nederland. Erminia legt al haar passie, vrolijkheid en kennis in de zangworkshops. Ze geeft individueel zangles en coacht flamenco zangkoren door heel Nederland, maar ze zou nog veel meer flamenco zang door Nederland willen verspreiden. In de afgelopen jaren heeft Erminia meegewerkt aan verschillende cd's en opgetreden in de meeste Nederlandse theaters. En misschien heb je haar prachtige stem ook gehoord bij de flamenco opera Carmen.

Dus meld je nu aan!
Mail tjebbe.broek@outlook.com met vermelding van naam en discipline (gitaar of zang).

Flamencozang, flamencodans en flamencogitaar met Erminia Fernández Córdoba in Tivoli (Utrecht). Dans: Jessica Achten, Zang: Erminia Fernandez Cordoba, Gitaar: Tijn van der Sanden

Introductie flamencozang en gitaarbegeleiding

vrijdag 14 juni 18:30-21:30

WMDC, Grounds Rotterdam

Niveau: zangers die van zingen en flamenco houden. Gitaristen die por Tangos kunnen spelen.

Aanmelden

Mail tjebbe.broek@outlook.com met vermelding van naam en discipline (gitaar of zang).
Comment

Flamencofestival ‘Vamos a La Haya’ met flamencozang van Erminia Fernández Córdoba

Comment

Flamencofestival ‘Vamos a La Haya’ met flamencozang van Erminia Fernández Córdoba

¡ Vamos a la Haya !

Theater De Nieuwe Regentes
Den Haag

MIDDAGPROGRAMMA
15:30 uur 

AVONDPROGRAMMA
19.30-23.30

Combi-ticket leerlingenpresentatie én Feria Online €15 | Kassa €17 | Tickets

TIP Kom ook eens naar de tweewekelijkse flamenco avond 'El Pub Flamenco voor flamenco concerten en jamsessies met flamenco zang, gitaar en dans in theater De Nieuwe Regentes, Den Haag


¡ Vamos a la Haya ! Flamencofestival Den Haag met flamencozang van Erminia Fernández Córdoba

Spaanse flamenco zangeres Erminia Fernández Córdoba heeft wortels in Den Haag en zal haar eigen stad verwarmen met de klanken van haar flamenco muziek tijdens dit jaarlijkse, Haagse flamencofestival. Samen met onder andere flamenco gitarist Arturo Ramón worden de dansvoorstellingen van de flamencoleerlingen begeleid met flamencozang, flamencogitaar en percussie. 

Kom genieten va de hele dag flamenco activiteiten, dansoptredens, workshops, film en een Spaans-Haagse Feria in theater De Nieuwe Regentes. Daarna luidt het flamencokoor van flamenco zangeres Maria Marin onder begeleiding van Erminia en Arturo de feria in (Spaans dansfeest) en komt er zeker nog een setje feestelijke flamenco nummers met de Haagse flamenco muziekgroep De Règâhs. Vámonos!

Ik vind het heel erg leuk om danseressen en dansers te begeleiden met flamencozang en stel me dienstbaar op om de leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Het geeft me heel veel voldoening als ik zie dat iemand geïnspireerd raakt en nog mooier danst met mijn zang erbij.
— Flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba
‘Vamos a la Haya’ vind ik vooral heel leuk vanwege het sociale aspect. Er zijn heel veel leuke, aardige mensen en het is onwijs gezellig. Vooral het feest ’s avonds.
— Flamencogitarist Arturo Ramón

Comment

Flamenco concert door 'Primos del Norte' met flamenco zangeres Erminia Fernández Córdoba deze zaterdag in Amsterdam

Comment

Flamenco concert door 'Primos del Norte' met flamenco zangeres Erminia Fernández Córdoba deze zaterdag in Amsterdam

Flamenco concert door Primos del Norte met Spaanse zangeres Erminia Fernández Córdoba in Teatro Munganga

Komende zaterdag speelt flamencogroep Primos del Norte in Teatro Munganga, Amsterdam met flamencozang van Spaanse zangeres Erminia Fernández Córdoba uit Den Haag onder muzikale begeleiding van flamencogitarist Arturo Ramón en percussionist Udo Demandt.

Na onze super drukke tour met operazangeres Tania Cross en de voorstelling ‘Carmen’ zijn we blij om ons weer eens als Primos del Norte te verenigen. Al in 2000 zetten we deze flamencoband op als vrienden met een uitgebreide achtergrond in de flamencomuziek en dat hoor je terug in onze composities, arrangementen en ons samenspel.

Leidend bij de Primos del Norte is het brede scala aan stemmogelijkheden van Erminia en de afwisselende begeleiding van flamencogitaar en percussie door Arturo en Udo. Soms werken de Primos del Norte ook samen met een flamenco danseres of -danser en zijn we in te huren als flamenco artiesten voor op feesten, bruiloften of andere gelegenheden. En deze zaterdag 11 mei kun je zelf meegenieten in theater Mungaga, Amsterdam.

Laat je in Spaanse sferen brengen!

Teatro Munganga Amsterdam

Za 11 Mei 2019, 20:30 uur
Entree € 12,50
Aan de deur: €15,00

Aanvang 20:30
Deuren open: 20:00

www.primosdelnorte.com

Flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba met Primos del Norte por bulerías (De Camino) del album CD/DVD Doce Meses. Música: Primos del Norte Letra: Adolfo Ramón Video: Mónica Ruiz van Hattum

Comment

Nieuw Flamencoprogramma 2019!

Comment

Nieuw Flamencoprogramma 2019!

Begin het nieuwe jaar met: flamenco! Kijk snel naar alle voorstellingen die in mijn agenda staan voor 2019. Hier is alvast een kleine dwarsdoorsnede van het nieuwe programma.


 
Jessica-Achten-912x513.jpg

ENCUENTROS

& ERMINIA FERNÁNDEZ CÓRDOBA


20 januari 2019

15:00 - 16:00

Lux 7, Flamencofestival Nijmegen

Het Flamencofestival Nijmegen laat alle aspecten van de flamenco samenkomen en creëert een ontmoetingsplek voor nieuwsgierigen, amateurs en professionals op het gebied van de flamenco.

Danseres Jessica Achten en gitarist Tijn van der Sanden vormen sinds 2013 het flamenco-duo Encuentros. Ze treden graag samen op met gastartiesten. Tijdens het Flamencofestival ben ik als zangeres te gast.

Encuentros: Jessica Achten (dans), Tijn van der Sanden (gitaar)
Erminia Fernández Córdoba (zang)
Lux 7, Flamencofestival Nijmegen


Tania Kross 1 Landscape_Carmen_(c)Bas Losekoot.jpg

Carmen Revisited

Flamenco & opera

Heel februari en maart 2019

Tania Kross presenteert haar eigen versie van Carmen, haar lievelingsopera. Speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.

Zang en spel: Tania Kross (Carmen), Carlos Denia (Escamillo), Francis van Broekhuizen (Micaëla) en Charles Hens (Don José) · muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten · flamencogitaar: Arturo Ramón · flamencozang: Erminia Fernández Córdoba · flamencodans: Irene Alvarez · flamencopercussie: Claudio Spieler · contrabas: Jasper Somsen · viool: Melissa Ussery · blaasinstrumenten: Werner Janssen · piano: Ernst Munneke en Jan-Paul Grijpink

Meer info


leopoldsburg.jpg

Flamenkita

Kindervoorstelling 5+ met Samba Salad

3 februari 2019
14:00 uur

Cultuurcentrum Leopoldsburg, BE

Een prachtig flamencosprookje over een betoverde gitaar voor kinderen vanaf vier en de hele familie, gebracht door een uitzonderlijke combinatie van internationale kunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater- en flamencowereld.

Ik ben heel trots dat we weer op de planken staan met deze magische kindervoorstelling. ‘Flamenkita’ is een productie van Samba Salad. Samba Salad maakt bijzondere muziekgenres en instrumenten toegankelijk voor kinderen door humoristisch en energiek theaterspel.

Lees meer

Regie: Herman Link & Rita Iny
Eindregie en Dramaturgie: Nicoline van de Beek
Choreografie: Mascha Meijman
Spel: Maya Link, Mascha MeijmanErminia Fernández Córdoba, Miguel Angel Munoz, Herman Link, Rita Iny
Flamencogitaar: Arturo Ramón & Edsart Udo de HaesComment

Wij zingen, dansen en spelen voor Jemen op 23 december. Kom ons ondersteunen!

Comment

Wij zingen, dansen en spelen voor Jemen op 23 december. Kom ons ondersteunen!

Vanuit de kerstgedachte zal ik zondag a.s. 23 dec de longen uit mijn lijf zingen met Arturo Ramón en Miki Vos om de harten van jullie en zo veel mogelijk anderen te openen voor de slachtoffers van de oorlog in Jemen.

Jullie steun in de vorm van je aanwezigheid en eventueel een financiële gift zou onze harten verwarmen, zodat we er een echt flamenco-festijn voor Jemen van kunnen maken zondag. Arturo Ramón (gitaar), Miki Vos (dans) en ik (zang) staan op de kerstmarkt in De Hallen, Amsterdam en willen een zo groot mogelijke donatie bij elkaar brengen.

De donatie gaat naar UNHCR. Door de wapenstilstand is de belangrijkste haven in Jemen weer open en kan nu veel noodhulp goed op gang komen. Dit is dus het moment om te doneren!

Als zangeres heb ik ontdekt dat ik harten kan openen. Dat talent wil ik ook inzetten voor anderen, met in mijn achterhoofd vooral de afgrijselijke situatie van 1,5 miljoen kinderen die dreigen te sterven aan hongersnood in Jemen. Wij hebben alles, zij niets. Het verschil is te groot. De overheid zou hier volgens ons nog veel meer aan kunnen doen, maar zolang dat niet gebeurt willen wij zelf onze verantwoordelijkheid nemen als welvarende westerlingen en als artiest.

Laat de kerstgedachte je leiden en geef aan een ander! Wij kunnen het missen. Hopelijk inspireert dit meer artiesten hier in Nederland om hetzelfde te doen met hun talent. Want kun je zelf weinig missen? Zet dan je talenten in om geld op te halen.

Kun je niet aanwezig zijn zondag? Deel dit bericht dan alsjeblieft op je Facebook, zodat we toch zo veel mogelijk mensen zondag kunnen verwelkomen.

Flamenco voor Jemen

De Hallen, in de Passage tijdens de kerstmarkt

Zondag 23 december

16.00 uur - 17.30 uur

Dit meisje was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen en heeft me aangezet tot het ondernemen van actie. Malak komt uit Syrië, maar staat voor alle kinderen in de wereld die oorlog meemaken. Hopelijk inspireert ze ook jullie om ons te helpen.

Comment

De Uitdaging

Comment

De Uitdaging

Op 23 november ben ik aan de beurt voor De Uitdaging! Componist en pianist Thijs Borsten daagt regelmatig twee heel verschillende zangers uit om samen met hem muziek te maken. Deze keer ga ik de uitdaging aan met Mozambikaanse zanger Neco Novellas als onderdeel van het Moestuin Festival.

Koop hier je tickets

In DE UITDAGING gaat het om de rol van de muziek in het leven van de zangers. We kiezen heel persoonlijke nummers uit. Bedoeling is dat de zangers uit hun comfortzone stappen. Daarom is het een uitdaging; je weet nooit wat er gaat gebeuren!

Bekijk in deze video mijn vorige ‘De Uitdaging’ met operazanger Ernst Daniel Smit.

Comment

Erminia op tv met 'Klassiek viert de zomer'

Comment

Erminia op tv met 'Klassiek viert de zomer'

Afgelopen zomer zong ik in het tv-programma ‘Klassiek viert de zomer’ onder begeleiding van klassiek pianist Thomas Beijer een aantal liederen van Manuel de Falla. Klik op de video en geniet nog een keertje mee!

Klassiek viert de zomer

Flamenco

Vr 27 jul 22:35

•NTR• 10 min

Klik op de video om de hele aflevering te bekijken

Thomas Beijer is een succesvol klassiek pianist. Hij kreeg les van de beroemde Nederlandse piano-pedagoog Jan Wijn. En die 'vergiftigde' hem met het Spanje-virus. Thomas raakte geobsedeerd door Spanje. Wilde zoveel mogelijk muziek leren spelen, ging naar flamencodansen kijken en verzamelde alles wat los en vast zat. In het programma gaat Thomas kijken naar het Flamencofestival in Rotterdam. De flamenco spreekt Thomas bijzonder aan. Hij voelt zich verwant met de levenshouding waarin de pijn met opgeheven hoofd gedragen wordt. De trots verbergt de innerlijke ziel die alleen een uitweg vindt in de klaagliederen van de flamenco. Thomas heeft al met veel Spaanse musici gespeeld maar nog nooit een echte flamencozangeres begeleid. In Rotterdam ontmoet hij Ermina Fernandez Cordoba. Een pittige sympathieke zangeres die wel de uitdaging om met Thomas te spelen aandurft. Samen gaan ze de liederen van Manuel de Falla te lijf en dat levert een ontroerende uitvoering op.

Comment

Casa Ibérica

Comment

Casa Ibérica

28 oktober Rotterdam, LCC Romeynshof

Ze delen de nieuwsgierigheid om muzikale grenzen te verleggen en hun grote liefde voor de muziek van het Iberisch schiereiland: Magda Mendes, Erminia Fernández Córdoba, Arturo Ramón, Udo Demandt en Ward Veenstra.

En wie houdt van Spaanse of Portugese muziek heeft hen zeker al eens op een podium gezien. In Casa Ibérica treden ze voor het eerst met zijn vijven op. Ze brengen (bewerkingen van) traditionele fado- en flamenco songs te horen, maar ook nieuwe eigen composities. Het resultaat is een unieke mix vol weemoed, verlangen en poëzie, prachtig vertolkt, met natuurlijk een grote rol voor de twee zangeressen met ieder hun eigen stijl.

zang: Erminia Fernández Córdoba & Magda Mendes
gitaren: Ward Veenstra & Arturo Ramón
percussie: Udo Demandt

LCC Romeynshof
Stresemannplaats 8
Rotterdam, Netherlands
Tel 010 420 4099

Wilt u kaarten reserveren kom dan gezellig langs of bel even naar de Romeynshof!


Comment

Carmen Revisited

Comment

Carmen Revisited

Carmen Revisited

2017. Reprise 2019

Van februari tot en met maart 2019 gaan we weer van start met ‘Carmen’ als reprise, vanwege het grote succes in 2017.
Klik hier voor alle data en koop direct je ticket! Of kijk op de agenda.
Voorstellingen zijn vaak ver van tevoren uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Mezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera ‘Carmen’, speciaal voor haar herschreven door Thijs Borsten. De componist combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van George Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is. Een ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.

Zang en spel: Tania Kross (Carmen), Carlos Denia (Escamillo), Francis van Broekhuizen (Micaëla) en Charles Hens (Don José) · muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten · flamencogitaar: Arturo Ramón · flamencozang: Erminia Fernández Córdoba · flamencodans: Irene Alvarez · flamencopercussie: Claudio Spieler · contrabas: Jasper Somsen · viool: Melissa Ussery · blaasinstrumenten: Werner Janssen · piano: Ernst Munneke en Jan-Paul Grijpink

Meer info

Tania Kross presenteert haar eigen versie van Carmen, haar lievelingsopera. Speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.
Tania Kross is gloedvolle leading lady in eigen Carmen
— Theaterkrant
Tania Kross geeft Carmen terug aan de mensen
— De Volkskrant ★★★★

Comment

2-daagse interactieve Workshop Flamencozang en flamencogitaar voor zangbegeleiding - door Erminia & Arturo

Comment

2-daagse interactieve Workshop Flamencozang en flamencogitaar voor zangbegeleiding - door Erminia & Arturo

2-daagse interactieve Workshop 
Flamencozang, -gitaar zangbegeleiding

20 & 21 oktober 2018
Amsterdam

Meld je nu aan voor onze 2-daagse interactieve workshop voor flamencozang en flamencogitaar voor zangbegeleiding!

Bij de zang zullen we veel aandacht besteden aan de techniek van de flamencoklank en bij de gitaar ligt de nadruk op het luisteren naar de flamencozang. De letras en MP3 worden na inschrijving, naar je gemaild.

ZANG of GITAAR
Begin gevorderd niveau - ALBOREÁ
Gevorderd niveau - LIVIANA / SERRANA

Klik hier voor tijden en prijzen.

Locatie
Q-Factory studios
Atlantisplein 1
Amsterdam
(tram 3, 7, 9, & 10

Comment

El Pub Flamenco

Comment

El Pub Flamenco

05-10-2018

De Nieuwe Regentes, Den Haag, 20.30
Karin Eij - dans
Erminia Fernández Córdoba - zang
Johan Frauenfelder - gitaar

Op 5 oktober is er weer El Pub Flamenco!
Om 20:15 gaan de deuren open en het optreden begint om 20:30. Er zijn twee sets optreden en één set open podium m.m.v. de artiesten. Doe dus mee in de derde set!

Entree: Online €10, Kassa €12,-
Reserveer op tijd voor een verzekerd plaatsje en koop online, dat scheelt

De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
Den Haag

‘El Pub Flamenco’ is een unieke gelegenheid om flamenco van dichtbij mee te maken. Elke twee weken biedt theater De Nieuwe Regentes in Den Haag flamenco-artiesten een podium voor een intieme voorstelling en een live jamsessie achteraf, met iedereen die mee wil doen. Dus kom lekker meedoen en meegenieten!

Meer info

Comment

Comment

CD Flamenco Connection

By Thijs Borsten & Erminia Fernández Córdoba

Flamenco Connection was conceived by the pianist/producer Thijs Borsten to explore bold and swinging musical combinations together with the drummer Arno van Nieuwenhuize and bass player Xander Buvelot. The trio made their previous CD, African Connection.

Listen to the new CD!

Comment