Begin het nieuwe jaar met: flamenco! Kijk snel naar alle voorstellingen die in mijn agenda staan voor 2019. Hier is alvast een kleine dwarsdoorsnede van het nieuwe programma.


 
Jessica-Achten-912x513.jpg

ENCUENTROS

& ERMINIA FERNÁNDEZ CÓRDOBA


20 januari 2019

15:00 - 16:00

Lux 7, Flamencofestival Nijmegen

Het Flamencofestival Nijmegen laat alle aspecten van de flamenco samenkomen en creëert een ontmoetingsplek voor nieuwsgierigen, amateurs en professionals op het gebied van de flamenco.

Danseres Jessica Achten en gitarist Tijn van der Sanden vormen sinds 2013 het flamenco-duo Encuentros. Ze treden graag samen op met gastartiesten. Tijdens het Flamencofestival ben ik als zangeres te gast.

Encuentros: Jessica Achten (dans), Tijn van der Sanden (gitaar)
Erminia Fernández Córdoba (zang)
Lux 7, Flamencofestival Nijmegen


Tania Kross 1 Landscape_Carmen_(c)Bas Losekoot.jpg

Carmen Revisited

Flamenco & opera

Heel februari en maart 2019

Tania Kross presenteert haar eigen versie van Carmen, haar lievelingsopera. Speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.

Zang en spel: Tania Kross (Carmen), Carlos Denia (Escamillo), Francis van Broekhuizen (Micaëla) en Charles Hens (Don José) · muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten · flamencogitaar: Arturo Ramón · flamencozang: Erminia Fernández Córdoba · flamencodans: Irene Alvarez · flamencopercussie: Claudio Spieler · contrabas: Jasper Somsen · viool: Melissa Ussery · blaasinstrumenten: Werner Janssen · piano: Ernst Munneke en Jan-Paul Grijpink

Meer info


leopoldsburg.jpg

Flamenkita

Kindervoorstelling 5+ met Samba Salad

3 februari 2019
14:00 uur

Cultuurcentrum Leopoldsburg, BE

Een prachtig flamencosprookje over een betoverde gitaar voor kinderen vanaf vier en de hele familie, gebracht door een uitzonderlijke combinatie van internationale kunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater- en flamencowereld.

Ik ben heel trots dat we weer op de planken staan met deze magische kindervoorstelling. ‘Flamenkita’ is een productie van Samba Salad. Samba Salad maakt bijzondere muziekgenres en instrumenten toegankelijk voor kinderen door humoristisch en energiek theaterspel.

Lees meer

Regie: Herman Link & Rita Iny
Eindregie en Dramaturgie: Nicoline van de Beek
Choreografie: Mascha Meijman
Spel: Maya Link, Mascha MeijmanErminia Fernández Córdoba, Miguel Angel Munoz, Herman Link, Rita Iny
Flamencogitaar: Arturo Ramón & Edsart Udo de HaesComment