Carmen Revisited

2017 / Reprise 2019

Mezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera ‘Carmen’, speciaal voor haar herschreven door Thijs Borsten. Een ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.

http://www.theaterbureaudemannen.nl/carmen 

Primos del Norte

Sinds 2000

Het trio Primos del Norte bestaande uit Erminia, Arturo Ramón en Udo Demandt, is opgericht in 2000. Samen hebben ze meerdere cd's opgenomen, veel concerten gegeven in West-Europa en op muziekfestivals in Marokko en Turkije.

www.primosdelnorte.com

Flamenkita

sinds januari 2011

Deelname zowel als zangeres en als componist aan de muziektheaterprodutie Flamenkita (voor kinderen vanaf 6 jaar) samen met de flamencogroep La Primavera en kindertheatergroep Samba Salad o.l.v. Herman Link en Rita Iny. In oktober 2011 verscheen de gelijknamige boek en CD Flamenkita met ilustraties van Gertie Jaquet.

www.sambasalad.nl

Música!

sinds 2011

Muziekproject van Gienke Deuten en Philharmonie Zuidnederland, voormalig Het Brabants Orkest. Uitvoering van El Amor Brujo van Manuel de Falla in samenwerking met dirigent Arjan Tien en acteurs Steven Stavast en Michiel Bijmans. Voor leerlingen van groep 5 en 6 van het primair onderwijs.
Wegens succes reprise in seizoen 2014-2015

El Pub Flamenco

sinds september 2013

Samen met haar man Arturo Ramón programeert Erminia om de week op zondagen flamencovoorstellingen in Den Haag. Dit initiatief doet de flamencoscene in Den Haag herleven.

www.facebook.com/elpubflamenco

De Uitdaging

2012-2013, 2013-2014 en 2014-2015

Producer/pianist Thijs Borsten daagt de meest uiteenlopende artiesten en muzikanten uit om met hem het podium te delen. Gezamenlijke drijfveren als liefde, heimwee, angst en verdriet moeten verrassende muziek en performances opleveren! Artiesten die anders nooit met elkaar samen op een podium staan worden hier samengebracht.

www.deuitdaging.org

Flamenco Amazigh

Sinds 2005

Samenwerking van de groepen NL Mundo en Imetlaâ. In dit concert vermengen ze de Amazigh (berberse) muziek van Imetlaâ uit het Rifgebied in Marokko met traditionele flamenco.

www.facebook.com/flamenco.amazigh

Internationaal Danstheater

2009-2010 

Deelname aan de dansvoorstelling Stampende Stilte o.l.v. Thérèse van Altena-Laurant. Deze voorstelling vertolkt door 20 dansers en 7 muzikanten brengt folklore van verschillende gebieden van de wereld.

www.intdanstheater.net

Masflamenco

vanaf 2005

Grupo Masflamenco, onder leiding van Mascha Meijman, onderscheidt zich door traditionele flamenco in een eigentijds jasje te brengen en legt het accent op dans, gitaar en zang.

www.masflamenco.com

Weg van Spanje

2014

In de voorstelling Weg van Spanje reizen Thijs Borsten en Arturo Ramón met Erminia in beeld en geluid door Spanje. Erminia haalt daarbij de meest bijzondere en muzikale herinneringen op. De Spaanse singer-songwriter Joan Manuel Serrat is voor Erminia, net als voor vele andere, een grote inspiratiebron. Deze voorstelling is tevens een hommage aan Serrat.

Gestura

2014

Flamenco-dansvoorstelling, waarin dans en kunstbeeld zich samen laten leiden door muziek die als een gebaar gewaar wordt. Zowel de composities als de kunstbeelden zijn van de hand van Jeroen Melkert.

www.jeroenmelkert.com